بخش هشتم : گردشگری و میراث فرهنگی (صنایع دستی رامهرمز)
صنایع دستی رامهرمز[1]
خانه صنایع دستی رامهرمز
صنایع دستی چکیده و ثمره ذوق و هنر هنرمندان و صنعتگرانی است که با دستان پرتوانشان روح و جان فرهنگ و هنر به یادگار مانده از نیاکان خویش را جاودانه میسازند. صنایع دستی نماد فرهنگ اصیل، تاریخ کهن و هنر بیمثال مردم این سرزمین اسطورهای است.
نکته ای که در رابطه با صنایع دستی وجود دارد این است که برخلاف زحمتی که هنرمند می کشد تا یکی از صنایع دستی را تولید کند، متاسفانه به علت عدم حمایت و بازار فروش داخلی و خارجی، رغبت به سمت فعالیت در این زمینه کاهش یافته است و بسیاری از هنرهای دستی به همین دلیل به فراموشی سپرده شده اند.
از جمله صنایع دستی که توسط مردم شهرستان رامهرمز تولید می شود زیلو و کپو است. رایجترین نوع حصیربافی خوزستان که بهعنوان حصیر شاخص خوزستان معروف است، کپو نام دارد. این محصول خاص استان خوزستان است که با پیچیدن برگ خرما به دور نیهای مردابی به شکل فتیلهای بافته میشود.
صنایع دستی رامهرمز گرچه شغلی از مشاغل مردم محسوب میشود ولی به دلیل مهارت و ظرافت در کار هنرمندان این صنعت در جذب گردشگران نقش مهمی را ایفا میکند. در رامهرمز تولید صنایع دستی مانند چلنگری، مسگری، زیورآلات، چرم سازی، رودوزی سنتی، گلیم بافی و حصیربافی رواج دارد.
چلنگری (آهنگری سنتی) استاد نصرالله اسپندار
حاج کرمعلی سوزن گر استاد مسگری در رامهرمز