رامهرمز در نگاهی تازه

گفتاری در مورد تاریخچه رامهرمز و میراث فرهنگی و گردشگری آن

رامهرمز در نگاهی تازه

گفتاری در مورد تاریخچه رامهرمز و میراث فرهنگی و گردشگری آن

سلام خوش آمدید

بخش نهم: موزه پزشکی دکتر عبدالجلیل کلانترهرمزی

پنجشنبه, ۱۸ آذر ۱۴۰۰، ۰۹:۱۰ ب.ظ

موزه پزشکی رامهرمز

موزه پزشکی رامهرمز با ابتکار و پیشنهاد دکتر عبدالجلیل کلانترهرمزی و تلاش مجموعه‌ای از دوستداران و دلسوزان رامهرمز در سال 1395 مورد بهره برداری قرارگرفت. این مکان که خانه پدری و اجدادی آقای دکتر کلانترهرمزی می‌باشد، از زمان ساخت این بنای قدیمی چند بار بازسازی شده است. با توجه به اینکه نسل جوان خانواده میرزا فرج‌الله به دلیل ادامه تحصیل و یا اشتغال در خارج از رامهرمز بسر می‌بردند و ساختمان نیاز به رسیدگی و مرمت داشت، پیشنهاد دکتر کلانترهرمزی راهگشای مشکل شد. چرا که از طرفی بیشتر افراد خانواده علاقه مند به این محیط هستند و امکان توجه و رسیدگی برای همه وجود نداشت. از جانب دیگر این پیشنهاد و ابتکار چون جنبه‌های علمی داشته و در بالا بردن سطح دانش همشهریان عزیز بویژه جوانان مشتاق رامهرمز آثار مفید داشته و لازم بنظر میرسید، با دید مثبت به این موضوع نگاه کرده و موافقت خودرا اعلام داشتند.

 

خانه میرزا فرج الله کلانترهرمزی پیش از باز سازی

گروه آغازین آماده سازی موزه پزشکی رامهرمز

بدین ترتیب دکترعبدالجلیل کلانترهرمزی با بهره گیری از نظر کارشناسان فن همچون استاد منصورمعتمدی رئیس انجمن دوستداران میراث فرهنگی و گردشگری رامهرمز، معمار فریدون سرکهکی، مهندس رحمت الله کلانترهرمزی، مهندس  داوود بلوری، مهندس شجاع کلانتری و استاد داریوش کلانترهرمزی و دیگر بزرگوارانی که توان همکاری با این اقدام ارزشمند را داشتند، حرکتی را آغاز نمودند که بیشتر سروران از نتایج آن اطلاع دارند. در این زمینه  به‌طور خلاصه اشاره‌ای به تلاش این بزرگواران مینماییم.

مراحل آماده سازی موزه پزشکی رامهرمز

نمایی از خانه و باغچه میرزا فرج الله کلانترهرمزی

هر کدام از استادان فن‌، با توجه به تجربه خود پیشنهاد لازم را برای بازسازی ساختمان دادند. دکتر کلانترهرمزی با تایید پیشنهادها، خواستند که ضمن اجرای اصول ساخت یک موزه پزشکی با معیارهای لازم، طرح قدیم خانه حفظ شود. بدین گونه بود که با تلاش این عزیزان حتی در گرم‌‌ترین روزهای تابستان، کار بازسازی تعطیل نشد. در نهایت در مهرماه 1395 ساختمان موزه پزشکی رامهرمز آماده بهره برداری گردید و پس از مشورت‌های استاد منصور معتمدی با دکتر کلانترهرمزی، قرار شد که همزمان با سفر گروه مؤسسه ملی مرهم به رامهرمز برای انجام عمل‌های جراحی رایگان در آذر ماه 1395 موزه پزشکی نیز مورد بهره برداری قرارگیرد.

آغاز مراسم با خواندن آیاتی از کلام الله مجید

 

خوش آمد گویی به حاضران و اعلام برنامه بهره برداری از موزه پزشکی رامهرمز

توسط مهندس شجاع کلانتری

گزارش روند انجام فعالیت های موزه پزشکی رامهرمز

توسط استاد منصور معتمدی رئیس انجمن میراث فرهنگی و گردشگری رامهرمز

سرودن و خواندن اشعاری دلنواز توسط استاد حبیب الله ماندگار 

دوستدار فرهنگ شاهنامه خوانی در رامهرمز

خوانش اشعاری دلنشین ، توسط استاد ستار منصوری شاعر رامهرمزی

سخنرانی پروفسور منوچهر دوایی

دانشمند برجسته علوم پزشکی ایران و استاد اخلاق

سخنرانی دکتر اسماعیل ایدنی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز

سخنرانی دکتر اقبال محمدیان

نماینده مردم رامهرمز و رامشیر در مجلس شورای اسلامی ایران

سخنرانی مهندس احسانی

فرماندار شهرستان رامهرمز

گوشه هایی از حضور مردم فرهنگ دوست رامهرمز

در مراسم بهره برداری از موزه پزشکی رامهرمز

سپاسگزاری دکتر عبدالجلیل کلانترهرمزی از حاضران

و مجموعه عوامل شکل دهنده موزه پزشکی رامهرمز

موزه پزشکی رامهرمز

آغاز بهره برداری از موزه پزشکی رامهرمز

 

با بهره برداری از موزه پزشکی رامهرمز توسط پروفسور منوچهر دوایی که با استقبال کم نظیر همشهریان رو برو شد، فصل تازه‌ای از اندیشه و دانش پزشکی در جوانان اعم از دانشجو و دانش آموز قوت گرفت. در مراسم گشایش موزه تعدادی از مفاخر پزشکی و علمی کشور، مدیران رده بالای شهرستان رامهرمز، بزرگوارانی که در شکل گیری این موزه نقش داشتند و مردم خستگی ناپذیر جوی آسیاب که ترتیب این مراسم را داده بودند، حضور داشتند و تعدادی از بزرگواران به فراخور حال مطالبی را بیان کردند

در پایان دکتر عبدالجلیل کلانترهرمزی ضمن تشکر از حضار و دست اندرکاران شکل گیری موزه پزشکی رامهرمز، اهداف خودرا از به ثمر رساندن این اقدام بیان داشت و اظهار امیدواری کرد که روزی رامهرمز مرکزی برای علوم پزشکی منطقه گردد. پس از مراسم،  دعوت شدگان دفتر یادبود موزه را امضاء و یا مطالبی یادداشت فرمودند. بر اساس اخباری که پس از شکل گیری موزه پزشکی رامهرمز به دست آمده است، عده زیادی از رامهرمزی‌های علاقه مند از موزه بازدید کردند. اداره آموزش وپرورش رامهرمز هم با هماهنگی مسئول موزه، برنامه‌هایی را برای بازدید دانش آموزان از موزه تدارک دیدند.

حضور کادر درمان و اعضای موئسسه ملی مرهم

در موزه پزشکی رامهرمز

حضور تعدادی از همشهریان در موزه پزشکی رامهرمز

بازدید مدیرکل موزه های کشور از موزه پزشکی رامهرمز

بازدید دکتر منصور رامی و هیئت همراه از موزه پزشکی رامهرمز

بازدید دکتر فرهاد کلانتری و هیئت همراه از موزه پزشکی رامهرمز

بازدید مهندس موسوی مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان

از موزه پزشکی رامهرمز

بازدید سردار متینیان

نماینده مردم رامهرمز و رامشیر در مجلس شورای اسلامی ایران

از موزه پزشکی رامهرمز

بازدید دکتر کارگر مدیرکل موزه های کل کشور

از موزه پزشکی رامهرمز

 

دفتر یادبود موزه پزشکی و جمعی از بازدید کنندگان

گشایش رسمی موزه پزشکی رامهرمز

همزمان با آغاز سال نو،  مجوز موزه پزشکی دکتر عبدالجلیل کلانترهرمزی در رامهرمز از سوی قائم‌مقام وزیر میراث‌فرهنگی و سرپرست اداره‌کل موزه‌های کشور صادر شد.

با پیگیری معاونت میراث ‌فرهنگی خوزستان در سال ۱۴۰۲ مجوز موزه پزشکی دکتر عبدالجلیل کلانترهرمزی از سوی علی دارابی قائم‌مقام و معاون وزیر و معاون میراث‌فرهنگی و هادی میرزایی سرپرست اداره‌کل موزه‌های کشور دریافت شد و این موزه به‌صورت رسمی گشایش یافت..

به‌ گزارش ایسنا، موزه پزشکی دکتر کلانترهرمزی موزه‌ای کاملا تخصصی و پزشکی است که در شهرستان رامهرمز واقع در کوی جوی آسیاب، خیابان میرنوروزی قرار دارد. در این موزه، وسایل پزشکی برخی از پزشکان متوفی شهرستان شامل ابزار پزشکی جراحی،  وسایل دندانپزشکی، ابزار ارتوپدی، وسایل سنجش سختی آب، وسایل نگهداری داروهای حساس به گرما، تلمبه‌های سم‌پاشی و ضدعفونی قدیمی، یخچال نفتی، لباس‌های پزشکی اتاق عمل، تعدادی پایان‌نامه پزشکی، آسیاب‌های دستی مخصوص آسیاب کردن داروهای گیاهی، وسایل آزمایشگاهی، ترازوهای وزن و کودک، قالب‌های دندان برنجی، نمونه‌ای از انواع گیاهان داروهای گیاهی، وسایل شکسته‌بندی سنتی و ماسک‌های شیمیایی، وسایل شخصی برخی پزشکان متوفی و... نگهداری می‌شود.

    بازدید از این موزه پزشکی در ایام نوروز برای عموم آزاد است و هیچ‌گونه هزینه‌ای نیز از گردشگران و بازدیدکنندگان دریافت نمی‌شود.

 

 

  با گشایش این موزه تعداد موزه‌های شخصی مجوزدار استان به سه موزه افزایش یافت.

  • عبدالحمید کلانترهرمزی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
طبقه‌بندی موضوعی (فهرست)