بخش هشتم : گردشگری و میراث فرهنگی (موزه رامهرمز)
موزه رامهرمز
این عمارت توسط امیر سپهدار بختیاری در دوره قاجار بنا شد. سپس بهوسیله آقای صمیمی خریداری گردید. هماکنون این ساختمان با تلاش دوستداران میراث فرهنگی و گردشگری به «موزه رامهرمز» تبدیل شده است.
نوادگان امیر سپه دار بختیاری از خوانین قدیمی رامهرمز
این بنا یا باغ امیر سپهدار از باغهای سکونتی _ حکومتی _ دوره قاجار است که به عنوان حاکم نشین شهرستان رامهرمز استفاده میشد و متاثر از باغهای فرنگی ساخته شده است. ساختمان عمارت متعلق به فردی به نام امیر سپهدار از ایلخانان بختیاری بوده که در زمان مشروطه در 17 هزار متر مربع ساخته شده است. این باغ شامل عمارت اندرونی است. عمارت به عنوان فضای ورودی بوده و در بیشتر موارد، محل استقرار و سکونت نگهبانان و سایر کارکنان خدماتی صاحب باغ و مهمانانش بوده است.
عمارت اندرونی که همان کوشک میانی میباشد در دو اشکوب (طبقه) همکف و زیر زمین بنا شده است و محل کارهای حکومتی و دفتری بود. طبقه همکف شامل سرسرا، چهار اتاق و یک سفره خانه است که دارای سقفهای گنبدی از نوع چهار بخشی و طاق و تویزه میباشد و هم اکنون محل موزه رامهرمز است. زیر زمین آن نیز شامل دو اتاق و یک سرسرا میباشد که هم اکنون به موزه مردم شناسی اختصاص یافته است. این بنا دارای خیشخال و بارگیر نیز میباشد.
در دوران پهلوی، آقای صمیمی این اثر زیبا را از خوانین بختیاری خریداری و در آن سکونت گزید. در دهه هفتاد این مکان محل استقرار دانشگاه پیام نور شد. این باغ به دلیل ارزش تاریخی آن سرانجام در تاریخ 12 / 6 / 1380 به شماره 9956 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید و مالکیت آن به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری منتقل شد.
برگزاری نمایشگاه صنایع دستی در موزه رامهرمز
لازم به یادآوری است که یکی از نوادگان امیر سپهدار بنام ابراهیم خان سپه پور با نوه دختری کربلایی حسین کلانترهرمزی به نام بانو خورشید نصیری ازدواج نمود که حاصل زندگی مشترک آنان فرزندان برومندی است که هم اکنون در شهرهای اهواز، اصفهان و کرج زندگی میکنند.
- ۰۰/۰۹/۱۸