رامهرمز در نگاهی تازه

گفتاری در مورد تاریخچه رامهرمز و میراث فرهنگی و گردشگری آن

رامهرمز در نگاهی تازه

گفتاری در مورد تاریخچه رامهرمز و میراث فرهنگی و گردشگری آن

سلام خوش آمدید

بخش نهم: درمانگاه نیکوکاری «فرج» رامهرمز

پنجشنبه, ۱۸ آذر ۱۴۰۰، ۰۹:۰۹ ب.ظ

درمانگاه نیکوکاری «فرج» رامهرمز

 

درمانگاه نیکوکاری «فرج»  به پیشنهاد دکترعبدالجلیل کلانترهرمزی که در واقع بانی راه‌اندازی آن هستند، در بخش جوی آسیاب رامهرمز بنا نهاده شده است. کلنگ این درمانگاه در آذرماه سال 1395 توسط پروفسور منوچهر دوایی، فرزندان میرزا فرج‌الله کلانترهرمزی و جمعی از نیکوکاران و مسئولین شهرستان رامهرمز بر زمین زده شد‌

 

 

مراسم کلنگ زنی درمانگاه نیکوکاری « فرج » رامهرمز

   این درمانگاه در باغچه میرزا فرج‌الله کلانترهرمزی واقع در جوی آسیاب رامهرمز که به زمین تبدیل گردیده بود، احداث شده است. این زمین دارای سند مستقل و مجزا از باغ خواجه اکبر کلانترهرمزی می‌باشد. در واقع بین منزل مسکونی میرزا فرج‌الله و باغ خواجه اکبر واقع شده است.

    باغ خواجه اکبر کلانترهرمزی  که در مطالب پیش به آن اشاره شد، مساحتی حدود پنجاه هزار متر مربع وسعت داشت و شامل 72 حبه ( قسمت ) می شد که به سه تن از فرزندانش (ملا بندر 27 حبه، مشهدی حاجی 24 حبه  و کربلایی حسین21 حبه ) به ارث رسید. به‌همین ترتیب این سه باغ که فقط با دیواری کوتاه مشخص شده بودند،  به هر کدام از  فرزندان این بزرگواران سهمی تعلق گرفت. سهم فرزندان پس از توافق، شامل تغییر و یا خرید و فروش می‌شد. به عنوان مثال سهم کربلایی حسین  بین سه فرزند ملادرویش ( فرج‌الله، ناصر و محمدعلی) شامل این تغییر گردید. میرزا فرج‌الله برای تامین هزینه‌های کشاورزی، سهم باغ خودرا ابتدا به مادر همسرش (بانو حوا کلانترهرمزی) و سپس به برادرش میرزا ناصر فروخت و بنابراین از باغ خواجه اکبر سهمی نداشت. در شبکه اینستاگرام Jovasiooo عکس سهمیه ملابندر کلانترهرمزی از باغ خواجه اکبر نشان داده شده و آنرا متعلق به میرزا فرج الله کلانترهرمزی دانستند. این در حالی است که  خانواده میرزا فرج الله از باغ خواجه اکبر سهمی ندارند. این سهمیه به مشهدی ابراهیم کلانترهرمزی و بانو شب چراغ کلانترهرمزی فرزندان ملابندر  به ارث رسیده که سهمیه مشهدی ابراهیم کلانترهرمزی توسط میرزا محمدعلی کلانترهرمزی و خواجه نصرالله جعفریان خریداری و در 27 حبه این باغ  شریک شدند. 

سند فروش سهمیه مشهدی ابراهیم کلانترهرمزی

پس از تبدیل شدن باغ ها به زمین،  توسط این بزرگواران ( تا سال های 1367 و 1368 و پیش از در گذشت میرزا محمدعلی کلانترهرمزی) و پس از آن توسط فرزندانشان به فروش رسیده است.

بنابراین لازم است که زیرنویس این عکس در اینستاگرام جوآسیو اصلاح گردد.

 

سند فروش سهمیه میرزا فرج الله کلانترهرمزی

از باغ خواجه اکبر کلانترهرمزی

نکته مهم اینکه در گذشته بین خاندان کلانتر رسمی بوده است که برای فرزند ارشد خانواده امتیازی به منظور جبران بخشی از هزینه‌های زندگی قائل می‌شدند تا انگیزه‌ای برای پذیرفتن زندگی گروهی خانواده و مزایای خوب و بد آن باشد. این باغچه امتیازی بود که کربلایی حسین به نوه اش میرزا فرج‌الله داد تا همانگونه که میرزا فرج‌الله در زمان زندگی دنیوی انسان خیری بود، پس از ترک این دنیا نیز منشاء خیر و نیکوکاری باشد.

پس از مراسم کلنگ‌زنی، مراحل طراحی نقشه، گرفتن مجوزها، پروانه ساخت درمانگاه و سپس پی‌ریزی ساختمان انجام شد.

در زمینه متراژ این باغچه پرسش هایی مطرح شده است که بررسی و بدین شرح اعلام میگردد.

این باغچه در اسناد اولیه 250 متر ثبت شده است. اما در زمانی که میرزا محمدعلی کلانتر هرمزی برای ثبت باغ خود به اداره ثبت اسناد و املاک شهرستان رامهرمز مراجعه نمودند،  این مساحت را به 807 متر افزایش داده و سند آن همزمان صادر شد.

سند باغچه میرزا فرج الله کلانترهرمزی

در پاسخ به این محبت میرزا محمدعلی کلانترهرمزی، فرزندان میرزا فرج الله هم دو پلاک از زمین های کشاورزی را به نام فرزندان ایشان علیرضا و گل ناز سند زده و هدیه کردند.

در موقع ساخت درمانگاه،  شهرداری رامهرمز اجازه ساخت 500 متر زیر بنا در یک طبقه و 1000 متر در دو طبقه  را صادر و عملی گردید.

   

آغاز نماکاری ساختمان در شهریور ماه 1401

همزمان گروهی با عنوان هیئت امنای درمانگاه تشکیل و پس از دو سال حساب مشترکی در بانک ملی ایران شعبه رامهرمز به نام مهندس داوود بلوری و داریوش کلانترهرمزی گشایش یافت.

در آغاز تصور می‌شد که در مدت دو سال، درمانگاه آماده بهره برداری گردد، ولی روند مراحل اداری و گرانی مصالح ساختمانی باعث شد تا این پیش بینی عملی نشود.

امید است که با یاری نیکوکاران گرامی، بتوان به‌زودی شاهد بهره‌برداری از اولین بخش این درمانگاه باشیم که مرهمی بر زخم خسته دلان و نیازمندان رامهرمز است.

ادامه نماکاری ساختمان در آذر ماه 1401

 

   افتتاح نمادین درمانگاه در تاریخ 29 /11 / 1401

 

مرحله ای دیگر از شکل گیری درمانگاه در آذرماه 1402

نهال کاری باغچه درمانگاه توسط استاد داریوش کلانترهرمزی

در بهمن ماه 1402

 

  • عبدالحمید کلانترهرمزی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
طبقه‌بندی موضوعی (فهرست)