رامهرمز در نگاهی تازه

گفتاری در مورد تاریخچه رامهرمز و میراث فرهنگی و گردشگری آن

رامهرمز در نگاهی تازه

گفتاری در مورد تاریخچه رامهرمز و میراث فرهنگی و گردشگری آن

سلام خوش آمدید

بخش نهم : کربلایی اکبر کلانتر ، حاکم رامهرمز

پنجشنبه, ۱۸ آذر ۱۴۰۰، ۰۹:۱۵ ب.ظ

 

زنده یاد کربلایی اکبر کلانترهرمزی(بختیاری چهارلنگ) فرزند حاج علی فتح و نوه حاج احمد بانی مسجد حاج احمد در ورودی بازار رضاخانی که بعد از انقلاب به نام متبرک حضرت امام خمینی(ره) مزین و پاساژ کناری مسجد که در باغ موقوفه حاج احمد بنا گردید و به نام حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف نام گذاری گردید می باشد. مادرش رزنه از خاندان بزرگ آلبومراد بود.  کربلایی اکبر فقط یک خواهر به نام بی بی شهربانو داشت و برادر نداشت. بی بی شهربانو با سردار اسعد اول یعنی اسفندیار خان بختیاری، ایلخانی بختیاری ازدواج کرد. بی بی شهربانو بانویی بسیار شجاع بود و هماره خواهر همسرِ خود یعنی بی بی مریم بختیاری را همراهی می نمود. بی بی شهربانو در سن جوانی فوت کرد و صاحب فرزند نشد.

کربلایی اکبر کلانترهرمزی در جوار آستان مقدس امامزاده هفت تن سکونت داشت و ارادت ایشان نسبت به امام زاده به حدی زیاد بود که همیشه خود را از مریدان و خادمین امام زاده می دانست. شغل کربلایی اکبر کشاورزی و هم چنین تجارت گیاهان دارویی و فرآورده‌های گیاهی به کشورهای حاشیه خلیج فارس بود. بنا به شایستگی‌های فراوان و تدبیر خاص ایشان در امورات شهری و کشاورزی در تاریخ ۱۵ آبان ماه سال ۱۳۰۴ از طرف دینعلی بگ رئیس حکومت نظامی وقت تهران حکم کلانتری رامهرمز را دریافت نمود. از کربلایی اکبر ۸ فرزند پسر به نام‌های میرزا حسین کیانی، میرزا حسن کیوان، میرزا ابوالقاسم، میرزا فرج الله و میرزا پرویز کلانترهرمزی، میرزا اسدالله کلانتری، میرزا کریم و میرزا حبیب الله کلانترهرمزی و دو دختر به نام‌های شاه صنم(همسر آقای جعفر رامی) و شاهزاده(همسر آقای پرویز دهقان) به یادگار ماند.

شغل فرزندان کربلایی اکبر به ترتیب میرزا حسین رئیس اداره دارایی و امور مالیاتی رامهرمز، میرزا حسن رئیس اداره ثبت احوال رامهرمز، میرزا ابوالقاسم رئیس اداره پست تلگراف مسجدسلیمان، میرزا فرج الله به ترتیب معاون شهرداری اهواز و شهرداری خرمشهر، میرزا پرویز رئیس اداره دخانیات رامهرمز، میرزا اسدالله رئیس اداره ثبت احوال رامهرمز، میرزا کریم مسئول بازرسی بازار و اصناف شهرداری رامهرمز و میرزا حبیب الله که از بازاریان خوش نام رامهرمز بود.

میرزا حبیب الله معروف به مش حبیب بعدها به همراه شادروانان آقایان یوسف بهبهانیان و حاج عبدالکریم امیری گاراژ آریا(صداقت) را ایجاد و راه اندازی کرد و خدمات زیادی را به شهروندان و مسافرین محترم ارائه نمودند.

دو دختر کربلایی اکبر(شاه صنم و شاهزاده) خانه دار بودند.

فرزندان کربلایی اکبر در راستای آیین رفتاری و عملکردی پدر، در زمینه های اداری، بازار، مردم داری و مردم نوازی خدمات زیادی به شهروندان رامهرمزی اعم از مردم شریف و بزرگوار شهر و روستاهای اطراف و هم چنین شهرهای مجاور رامهرمز ارائه دادند و در عمل همیشه خود را خادم مردم گرانسنگ رامهرمز و هم وطنان ارجمند  می دانستند و همگی در کارنامه اجرایی خود افتخار خوش خدمتی به همشهریان و هم وطنان را داشتند.

 

 

 

 

      با سپاس از آقای مهندس محمدرضا کلانتری

 

  • عبدالحمید کلانترهرمزی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
طبقه‌بندی موضوعی (فهرست)