بخش دوازدهم : زندگینامهها (مهندس هرمز کلانترهرمزی)
زندگی نامه مهندس هرمز کلانترهرمزی[1]
جاودان یاد مهندس هرمز کلانترهرمزی فرزند شادروان میرزا ابوالقاسم کلانترهرمزی و مرحومه حاجیه خانم سلطان عالم زاده، نوهی کربلایی اکبر، نبیره حاج احمد و ندیده خواجه طاهر کلانتر هرمزی در تاریخ 26 / 9 / 1323 در جوار امام زاده هفتَن شهرستان رامهرمز دیده به جهان گشود. میرزا هرمز قسمتی از دوران تحصیلی ابتدایی را در رامهرمز و به دلیل انتقال اداری پدر به شهرستان مسجد سلیمان، تا پایه یازدهم متوسطه را در آن شهرستان تحصیل علم نمود.
پایه دوازدهم را در اهواز به پایان رساند و موفق به اخذ دیپلم در رشته ریاضی گردید. سال 1342 به منظور تحصیلات دانشگاهی در کشور آلمان ساکن شد و سال 1344 پس از طی دوره زبان آموزی و تسلط کامل به زبان آلمانی موفق به اخذ مدرک کالج گردید. با ورود به دانشکده مهندسی برق و مکانیک شهر فریدبرگ آلمان، سال 1348 با رتبه علمی ممتاز موفق به اخذ مدرک مهندسی برق شد.
مهندس هرمز کلانترهرمزی پس از فارغالتحصیلی بر اساس رتبه علمی بالا با دعوت شرکت AEG به مدت دو سال در نمایندگیهای آلمان و انگلیس مشغول بهکار شد و با توجه به تبحر و تخصص در صنایع کنتورسازی، سال 1350 از طرف شرکت AEG آلمان به عنوان نماینده آن شرکت به صنایع کنتورسازی قزوین منتقل گردید.
مهندس مهربان، انسانی بسیار صادق و وطندوست بود و علاقه وافری به زادگاه خود داشت. به طوری که در هر کشور و دیاری بعد از بیان نام وطن، نام «رامهرمز» زادگاه خویش را نیز بر زبان جاری میساخت به همین دلیل دوستان و فامیل، آن عزیز را سفیر رامهرمز مینامیدند.
مهندس هرمز کلانترهرمزی سال 1351 برای گذراندن دوره خدمت سربازی در اهواز مستقر شد. در وقت اداری صبح به عنوان افسر وظیفه در نظام خدمت میکرد و بعد از ظهرها به عنوان مهندس برق در شرکت صنایع فولاد اهواز مشغول به کار بود. پس از پایان خدمت سربازی در صنایع فولاد استخدام گردید و به دلیل تسلط کامل به زبان آلمانی و انگلیسی به عنوان رابط دولت ایران با دولتهای آلمان، انگلیس و ژاپن در زمینه طراحی و ساخت کنتورهای صنعتی و برق قدرت برگزیده شد.
مهندس هرمز کلانترهرمزی سال 1358 با خانم فهیمه عدل طباطبایی ازدواج نمود و صاحب دو فرزند به نامهای کیمیا و کاوه شدند زنده یاد خانم طباطبایی با مدرک تحصیلی فوق لیسانس زبان آلمانی در سازمان انرژی اتمی تهران مشغول به کار بود. مهندس هرمز بعد از ازدواج به دلیل شرایط شغلی خاص همسر، به تهران منتقل و به انجام فعالیتهای تخصصی در صنایع برق و کنتور سازی ایران پرداخت. در سال 1379 به پیشنهاد استاندار و مدیر کل وقت شرکت توزیع برق استان خراسان در پست ریاست شرکت برق اسفراین انتصاب یافت.
سال 1380 به درخواست دولت و استاندار وقت خراسان مسئولیت تاسیس شرکت لوله گستر اسفراین را عهده دار شد. با تلاش فراوان سال 1384 با حضور رئیس جمهور وقت، شرکت لوله گستر اصفهان افتتاح و به بهره برداری رسید و باعث اشتغال عده زیادی از جوانان شهر اسفراین و حومه شد و آن بزرگوار به پاس نظم و سرعت در اجرا و بهره برداری به هنگام، مورد تقدیر قرار گرفت.
مردم شریف اسفراین بیان میکنند که مهندس کلانترهرمزی کویر خشک تحویل گرفت و کارخانهای عظیم با عمران و آبادی مناطق اطراف و اشتغالزایی بالا و بدون حاشیه تحویل داد. همچنین آن عزیزان اذعان دارند مهندس کلانترهرمزی با انجام امور خیر، آرامش نیازمندان و ازدواج جوانان خصوصاً از قشر بیبضاعت را باعث و بانی بود. بهطوری که در انجام این امور در اسفراین زبانزد گردید.
سرانجام آن عزیز مهربان در تاریخ 15/ 11/ 1389 در سن 66 سالگی بهدلیل عارضه قلبی جان به جان آفرین تسلیم کرد و در بهشت زهرای تهران آرام گرفت. مردم قدرشناس اسفراین به پاس خدمات ارزنده و امور خیر ایشان، بهمدت دو روز مراسم ختم و عزاداری برای آن عزیز گرانسنگ برگزار نمودند.
روانش شاد و بهشت مینو مکانش باد.
[1] این متن به قلم خانم مهندس آذر کلانترهرمزی، خواهر ایشان تهیه گردیده است.
- ۰۰/۰۹/۱۸