بخش دوازدهم : زندگینامهها (حاج ستار کلانتری)
زندگینامه حاج ستار کلانتری[1]
ستار کلانتری فرزند مشهدی عبدالرضا و بانو خاتون امین در جوی آسیاب رامهرمز دیده به جهان گشود. وی پس از گذراندن تحصیلات خود به تدریس پرداخت و همزمان به امور کشاورزی توجه داشت. پس از آن به شهرستان اهواز انتقال یافت و در دبیرستانهای اهواز تدریس نمود و ریاست دبیرستان دکتر حسابی اهواز را عهده دار شدند. حاج ستار کلانتری پس از شهادت برادر بزرگوارش آقای هرمز کلانتری که در آموزش و پرورش آبادان به وقوع پیوست و با توجه به علاقهای که به زادگاهش داشت، دوباره سکونت در شهر و دیارش رامهرمز را انتخاب و فعالیتهای اجتماعی خودرا در زمینههای فرهنگی و کشاورزی ادامه داد.
در آغاز دوران بازنشستگی، تدریس افتخاری دانش آموزان دبیرستان رامهرمز را در رشته زبان انگلیسی در پیش گرفت و همزمان به کار کشاورزی در جوی آسیاب پرداخت. مردم شریف رامهرمز با خشنودی از حضور وی، درخواست نمودند تا در شورای اسلامی شهر شرکت و از تجربههایش بهره ببرند. با پذیرش این پیشنهاد، حاج ستار کلانتری در انتخابات شورای اسلامی رامهرمز شرکت و ریاست شورا را عهده دار شدند.
در دوران مسئولیت وی، کارهای مفیدی در شهر رامهرمز انجام گرفت که مهمترین آنها اجرای طرحهای دفتر فنی استانداری خوزستان بود که توسط شهرداری انجام گرفت. احداث بلوار جنوبی جوی آسیاب از آن جمله است که حدفاصل میدان شهید ادهم تا میدان صاحبالزمان جوی آسیاب بوده و امکان مردم شهر را برای استفاده از حسینیه ارشاد فراهم آورده است. ایشان در برگزاری مراسم مذهبی در جوی آسیاب فعال و راهنمای عزاداران حسینی بود.
علاقه حاج ستار کلانتری به کارهای کشاورزی باعث شد تا در جمع کشاورزان جوی آسیاب حضور پیدا کند و همراه آنان در پیشبرد کارها نقش داشته باشد. به گونهای که ایشان به عنوان کشاورز نمونه انتخاب و معرفی گردید. تسطیح و کوپال ریزی جاده کشاورزی جوی آسیاب تا قلعه ملا بندر کلانترهرمزی در گلالدون (جاده معروف به شوشتری رو) که در زمستانها کشاورزان با مشکل رفت و آمد روبرو بودند، با همکاری مردم جوی آسیاب نیز از اقدامهای مفید ایشان است.
حاج ستار کلانتری در زمینه فعالیتهای اجتماعی، پر تلاش و مشوق جوانان بود. در استقبالهایی که مردم خونگرم رامهرمز از کادر درمانی و اعضای مو سسه ملی مرهم ترتیب دادند، نیز حضوری موثر و شوق انگیز داشت. در زمینه خصوصیات شخصی، ایشان در شادی و غم اطرافیان، مردم جوی آسیاب و در مجموع فامیل شرکت نموده و در انجام کارهای نیک پیشگام بود. این فرهنگی فرهیخته دانش آموزان بسیاری را آموزش و تحویل جامعه داد و پس از تلاشهای فراوان در زادگاهش، در تاریخ 29/ 5/ 1393 به دیار حق شتافت و در بهشت آباد رامهرمز به خاک سپرده شد.
روحش شاد و یادش گرامی باد.
حضور حاج ستار کلانتری در جمع مرهمیان در جوی آسیاب
[1] با سپاس از آقای مهندس شجاع کلانتری
- ۰۰/۰۹/۱۸