بخش بیست و دوم : دکتر منصور رامی
منصور رامی متولد سال 1316 خرمشهر است. او که تمام عمرش را در خدمت مردم خرمشهر و دیگر شهرهای خوزستان سپری کرد، اصالتا رامهرمزی و از نوادگان حاج احمد کلانترهرمزی است. (( رامی )) به معنای رامهرمزی است.
پدرش جعفر رامی متولد و بزرگ شده رامهرمز بوده و مسئولیت های مهمی در رامهرمز، اهواز و دیگر شهرهای خوزستان داشته است. منصور رامی پس از گذراندن دوره های ابتدایی و دبیرستان در شهرهای شادگان، خرمشهر، شوشتر، مسجدسلیمان و بهبهان نهایتا" از دبیرستان البرز تهران دیپلم گرفته، برای ادامه تحصیل در رشته پزشکی و جراحی راهی آلمان غربی گردید. وی پس از فراغت از تحصیل در سال 1353 به ایران بازگشت و در نیروی دریایی مشغول به کار شد.
چند سال بعد، دکتر منصور رامی بیمارستان خصوصی فارابی را در خرمشهر بر پا کرد و تا سقوط خرمشهر در آن شهر فعالیت نمود. با تسلط نیروهای متجاوز، وی خرمشهر را ترک و به رامهرمز و دیگر شهرهای خوزستان رفته و به انجام جراحی رایگان مبادرت ورزید. با آزادی خرمشهر به دست دلیر مردان ایرانی، وی دوباره به خرمشهر باز گشت و در خدمت مجروحین و محرومین شهر ایثارگری کرد.
دکتر منصور رامی، مرد بی ادعا و خاموش، بهترین سال های عمر خودرا بی هیچ هیاهویی در خرمشهر گذراند و به (( خان بابا )) ی خرمشهر معروف شد. ایشان با انجام پنج هزار جراحی در دوران دفاع مقدس، رکورددارجراحی درجنگ شناخته شد .
حضور دکتر منصور رامی در موزه پزشکی رامهرمز و انجام مصاحبه
با سپاس از آقای دکتر عبدالجلیل کلانترهرمزی
- ۰۰/۰۹/۱۸